واحد پردازش گرافیکی (GPU) شبیه به یک CPU است، اما بیشتر تصاویر، فیلم ها و بازی ها را پردازش می کند. این روزها اکثر لپتاپها پردازندههای گرافیکی یکپارچه دارند، اما گیمرها و سازندگان محتوا ممکن است بخواهند به جای آن به دنبال لپتاپهایی با پردازنده گرافیکی مجزا باشند.
یکپارچه در مقابل پردازنده های گرافیکی گسسته
بهترین سایت خرید لپ تاپ نیز بر این نکته تاکید شده است که پردازندههای گرافیکی یکپارچه در داخل CPU تعبیه شدهاند، بنابراین معمولاً برای تماشای فیلم و اجرای بازیهای با وضوح پایین به اندازه کافی قدرتمند هستند. پردازندههای گرافیکی مجزا از CPU جدا هستند و معمولاً بزرگتر، بهتر و سریعتر هستند.
اگر یک گیمر، ویرایشگر ویدیو یا تولید کننده محتوای حرفه ای هستید، ممکن است لپ تاپی با کارت گرافیک مجزا بخواهید. در غیر این صورت، کارت های گرافیک یکپارچه باید برای اکثر کاربران برای انجام کارهای اساسی کافی باشد.
انویدیا در مقابل رادئون
بطور کلی آنگونه که در مطلب کلاس های طراحی نیز توضیح داده شده است برای کارهای گرافیکی طراحی، نیاز به گرافیک قوی دارید . در این رابطه باید گفت دو سازنده اصلی GPU گسسته Nvidia و AMD هستند. انویدیا به طور کلی گزینه سریعتری بوده است، مخصوصاً برای بازی. و اگرچه Radeon معمولاً ارزانتر بوده است، اما این روزها تا حدودی قابل مقایسه هستند.
لازم به ذکر است که پردازندههای گرافیکی لپتاپ بسیار کوچکتر از همتایان دسکتاپ خود هستند، بنابراین معمولاً 5 تا 20 درصد کندتر هستند.
کارت های گرافیک پایین رده
کندترین پردازندههای گرافیکی فقط به شما اجازه میدهند بازیهای غیرمجاز را با وضوح پایین انجام دهید. اینها شامل کارتهای گرافیک Nvidia میشوند که به پردازندههای گرافیکی سری MX و AMD ختم میشوند. اینها از همان طرح نامگذاری پردازنده های AMD پیروی می کنند، بنابراین Radeon R9 قدرتمندتر از Radeon R7 خواهد بود.
کارت گرافیک های میان رده
با یک پردازنده گرافیکی میان رده، میتوانید اکثر بازیها را در تنظیمات متوسط و با کیفیت بالا بازی کنید. اینها شامل بسیاری از مدلهای سری Nvidia RTX 20 و GTX 10 (مانند RTX 2080 یا GTX 1080) و همچنین سری Radeon از پردازندههای گرافیکی Vega میشوند.
علاوه بر این، پردازنده گرافیکی 8 هسته ای در اولین تراشه M1 اپل در محدوده پایین تا متوسط قرار دارد. طبق بنچمارک ها، گرافیک یکپارچه به سادگی نمی تواند بازی های مدرن را در تنظیمات بالا یا حتی متوسط مانند پردازنده های گرافیکی Nvidia یا Radeon اداره کند.
کارت گرافیک های سطح بالا
سریعترین پردازندههای گرافیکی لپتاپ به شما امکان میدهند جدیدترین بازیها را با بالاترین تنظیمات انجام دهید، حتی با ردیابی پرتو و آنتی آلیاسینگ. اینها شامل جدیدترین سری Nvidia RTX 30 و خط Radeon RX AMD است. در حال حاضر، سریع ترین پردازنده گرافیکی لپ تاپ ها انویدیا RTX 3080 Ti است، در حالی که سریع ترین پردازنده گرافیکی AMD Radeon RX 6850M XT است.
وقتی صحبت از مک بوک ها می شود، بنچمارک های M1 Pro اندکی پایین تر از پردازنده های گرافیکی پیشرفته موجود برای ویندوز است، در حالی که M1 Max می تواند در برخی از بنچمارک ها با پردازنده های گرافیکی سطح بالا رقابت کند. با این حال، مک بوک ها هنوز برای گیمرها خوب در نظر گرفته نمی شوند زیرا بیشتر بازی ها هنوز فقط برای ویندوز ساخته می شوند.
توجه به این نکته مهم است که همه پردازندههای گرافیکی یک خط دارای مشخصات یکسان یا حتی مشابه نیستند. برای اطلاع از سرعت یک کارت گرافیک خاص و رتبه آن در مقایسه با سایر GPU ها، می توانید آن را با شماره مدل در notebookcheck.net جستجو کنید.
چه مقدار رم نیاز دارید؟
حافظه با دسترسی تصادفی (RAM) مانند حافظه کوتاه مدت لپ تاپ است. جایی است که لپ تاپ شما داده های موقتی را برای برنامه هایی که در حال اجرا هستید ذخیره می کند. به طور کلی، هرچه رم لپ تاپ شما بیشتر باشد، سرعت آن بیشتر می شود.
2 گیگابایت رم
با 2 گیگابایت رم، حافظه کافی برای باز کردن چند تب مرورگر، نوشتن یک سند word یا اجرای بازی های بسیار پایین خواهید داشت. با این حال، شما فقط می توانید یک یا دو برنامه را در یک زمان اجرا کنید قبل از اینکه دستگاه شما شروع به کند شدن کند.
4 گیگابایت رم
با 4 گیگابایت رم، حافظه کافی برای اجرای چند برنامه سبک وزن در یک زمان دارید. میتوانید چند برگه مرورگر را باز کنید، ویرایش اولیه تصویر یا ویدیو را انجام دهید، بازیهایی با وضوح پایین انجام دهید و موسیقی یا ویدیوها را به صورت آنلاین پخش کنید.
8 گیگابایت رم
با 8 گیگابایت رم، حافظه کافی برای اجرای چند برنامه به طور همزمان خواهید داشت. میتوانید تعداد زیادی تب مرورگر را بهطور همزمان باز کنید، از برنامههای ویرایش عکس یا ویدیو استفاده کنید، محتوا را پخش کنید و اکثر بازیها را با وضوح و نرخ فریم مناسب اجرا کنید.
16 گیگابایت رم
با 16 گیگابایت رم، حافظه کافی برای اجرای هر تعداد برنامه که می خواهید بدون کاهش سرعت کامپیوتر دارید. این مقدار حافظه برای گیمرهای هاردکور، ویرایشگرهای ویدئویی، پخش کننده های بازی و هرکسی که از نرم افزارهای سختگیر دیگری استفاده می کند مناسب است.
32 گیگابایت رم:
با 32 گیگابایت رم، حافظه کافی برای ویرایش ویدیوهای با وضوح بالا (4K)، مدل سازی محیط های سه بعدی یا کار با فایل های بسیار بزرگ دارید. همچنین اگر کامپیوتر شما نیاز به بوت دوگانه داشته باشد یا چندین ماشین مجازی نصب کرده باشید، ارزشش را دارد.
در پایان، واقعاً هیچ نقطه ضعفی برای داشتن رم بیشتر وجود ندارد. هرچه بیشتر داشته باشید، لپ تاپ شما بیشتر استفاده می کند. همچنین برنامه ها و آپدیت های جدید هر سال به رم بیشتری نیاز دارند. بنابراین، ممکن است بخواهید به دنبال یک لپ تاپ با رم بیشتر از آنچه در حال حاضر نیاز دارید، بگردید. همچنین میتوانید رم بسیاری از لپتاپها را برای افزایش ظرفیت حافظه خود خاموش کنید. اگر این کار را انجام دهید، باید دو چوب مشابه بگیرید. به عنوان مثال، اگر 32 گیگابایت رم می خواهید، باید دو استیک 16 گیگابایتی دقیقاً به همین نام خریداری کنید.
DDR3 در مقابل DDR4
هنگامی که به دنبال خرید یک لپ تاپ هستید، ممکن است متوجه شوید که انواع مختلفی از رم وجود دارد. تفاوت اصلی بین DDR3 و DDR4 این است که میلههای جدیدتر DDR4 سریعتر، کم مصرفتر و ظرفیت داده بالاتری دارند.
لپتاپهایی با رم DDR5 نیز وجود دارند که آخرین نسل از فناوریها هستند. اگر می خواهید لپ تاپ رده بالایی بخرید که چندین سال دوام خواهد آورد، ممکن است بخواهید به رم DDR5 فکر کنید.
نکاتی دیگر درباره خرید لپ تاپ
1-قبل از باز کردن جعبه لیستی از اقلام داخل جعبه به جز لپ تاپ داشته باشید تا بعد از باز کردن آنها را چک کنید تا کامل باشند.
2- از شماره سریال زیر لپ تاپ عکس بگیرید تا اگر لازم شد لپ تاپ را به گارانتی بفرسید هنگام تحویل بتوانید دوباره آن را تطابق دهید.
3- بعد از بازکردن لپ تاپ حتما بدنه آن را چک کنید تا ضربه ندیده باشد و کاملا سالم باشد.
4- اطلاعات کارت گارانتی را بررسی کنید و آن را در جای مشخص و امنی قرار دهید.
5- بعد از روشن کردن لپ تاپ برای اولین بار مشخصات سخت افزاری آن را چک کنید و با آنچه روی جعبه ذکر شده است تطابق دهید.
ارسال دیدگاه